klarinet_1.jpg

Ben je een beginnende leerling?

Goed om te weten
Bij Tone adviseren wij beginnende leerlingen om te een keuze te maken uit 3 basis-instrumenten.

 

clarinet trompet drummen

Klarinet

Trompet

Slagwerk

De meeste muzikanten beginnen hun muzikale loopbaan met blokfluitles. Na één jaar blokfluitles starten zij op een muziekinstrument. Welk instrument het beste bij iemand past is afhankelijk van interesse, karakter en aanleg. Veel kinderen weten nog niet goed welk instrument zij willen gaan bespelen, anderen hebben al van jongs af aan een duidelijke voorkeur voor een bepaald instrument. Een start op één van de drie bovengenoemde instrumenten legt een goede basis bij het leren musiceren. Een overstap naar een ander instrument is op een later moment nog goed mogelijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tone Muziekles

 

Contact per e-mail

Karaktereigenschappen

In de muziekwereld zijn allerlei muzikantengrappen die ervan uitgaan dat ieder instrument zo zijn eigen type bespeler heeft met dezelfde karaktereigenschappen.

Hoewel dit natuurlijk overdreven is, zit er wel een kern van waarheid in. Ieder instrument vergt andere kwaliteiten en heeft zijn eigen rol in het orkest.

Tone kiest ervoor beginnende muzikanten te laten starten op drie basisinstrumenten. Zo kan de muzikant, wanneer hij zich wat ontwikkeld heeft, beter bepalen welke rol hem op het lijf geschreven is.